Stupi și magazie distruse de foc, după ce un bătrân a uitat afumătoarea pentru albine, aprinsă în depozitul de materiale apicole, la Bogdănești

Ieri seară, 4 aprilie a.c., la ora 19.12, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizaţi prin SNUAU 112  de către  o femeie din comuna Bogdănești, despre faptul că în zona școlii de lângă căminul cultural ard copaci și stupi.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 18.30,  un bătrân de 87 ani, din comuna Bogdănești,  efectua activități curățare a stupilor pe care îi deține în grădina din spatele gospodăriei sale, folosind o afumătoare pentru a calma albinele.

Într-un moment de neatenție a lăsat afumătoarea nesupravegheată într-o magazie destinată depozitării materialelor apicole, unde a izbucnit un incendiu.

Focul a mistuit magazia din lemn precum și diverse ustensile apicole, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1.000 lei.

Proprietarul a declarat că nu deține asigurare pentru bunurile distruse.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului au acţionat două autospeciale de pompieri voluntari din cadrul Primăriilor Rîșca și Bogdănești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *