AdministratieSocial

Subprefectul Daniel Prorociuc: Peste 60.000 de pachete cu produse de igienă pentru persoanele defavorizate au ajuns în județ. Din acestea au fost distribuite 59.000 de pachete

Subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc a anunțat că, urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete de igienă, acordate din fonduri externe nerambursabile, au fost recepționate un număr de 60.922 pachete de igienă, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava, din care au fost distribuite aproximativ 59.000 pachete către beneficiarii finali, până la 25.03.2021.

Diferența rămasă în stoc, va fi redistribuită în perioada următoare între localități, funcție de solicitările acestora, iar în situația în care și după această etapă mai rămân pachete nedistribuite, vor fi redistribuite către alt județ.

Distribuirea către beneficiarii eligibili, în conformitate cu Ordinul Prefectului județului Suceava nr.49/22.01.2021, s-a derulat în perioada 25.01.2021 și s-a încheiat la data de 25.03.2021.

Pachetele de igienă conțin: periuță de dinți – 5 buc, pastă de dinți – 300 ml, săpun lichid 500 ml,  șampon copii – 800 ml, șampon adulți – 500 ml și detergent rufe – 2700g, iar categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt:

  1. a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *