Suceava, 14 februarie: 46 cazuri noi din 485 teste efectuate. Crește numărul localităților libere de Covid la 15. Situația pe localități

Astăzi, 14.02.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    17881 de persoane declarate vindecate.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1095 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 18 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 540 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 186 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 54 pacienți sunt în zona tampon și 300 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 186 pacienți diagnosticați Covid-19:

4 prezintă forme ușoare;

79 prezintă forme medii ale bolii;

88 prezintă forme severe;

15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 1 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 333 paturi libere, din care 47 pentru pacienți Covid-19, 186 în sectorul non-Covid și 100 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid, sunt 26 ventilatoare libere, din care 16 pentru pacienții Covid-19, și 11 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 77 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare, 52 prezentând forme medii, 15 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 13 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 17 prezintă forme medii, 8 forme grave, și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 forme medii și 10 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 5 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare și 9 prezentând forme medii) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 29 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare și 5 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 334 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 65.

La nivelul județului sunt disponibile 120 de locuri libere Covid și 119 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 141309, în ultimele 24 de ore fiind testate 485 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

 

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *