Suceava, 27 decembrie, de la ora 11: După datina străbună, se desfășoară Parada Obiceiurilor de Iarnă, Esplanada Casei de Cultură, punct terminus al paradei!

Mâine, 27 decembrie 2022, începând cu ora 11, centrul Sucevei, începând de la Primărie spre Casa de Cultură, se va umple de culoare și va răsuna de urături, colinde, alte strigături și cântări specifice Sărbătorilor de Iarnă din Bucovina.

Tradiționala Paradă a Obiceiurilor de Iarnă din cadrul programului CRĂCIUN ÎN BUCOVINA, inițiat – se cuvine să spunem – de președintele Gheorghe Flutur, revine la magnitudinea avută înainte de pandemie.

Așadar sute de trupe, malănci, părtii, cu cerbi, urși, capre, babe, moși, măști, mii de bucovineni dar și oaspeți de prin alte locuri, vor prezenta în fața publicului celebrele tradiții de Crăciun și Anul Nou, atât de frumoase, colorate, trepidante, încărcătoare de energie și bună stare.

Turiștii sosiți în număr atât de mare în Bucovina, în această perioadă, trebuie să știe că astfele de evenimente se desfășoară în toate localitățile, organizate de pensiuni, autorități locale, ori pur și simplu de oamenii locului care duc tradițiile mai departe.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”.

Foto: facebook Centrul Cultural Bucovina

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other