Mopan Suceava
EducatieEvenimente

Suceava: 50 de unități de învățământ sucevene participă la crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate, drumeții, în perioada 23-25 septembrie 2020, de ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR 2020

Vineri, 25 septembrie 2020 se va sărbători la nivel european Ziua Europeană a Sportului Școlar. Aceste eveniment este destinat unităților de învățământ, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor și tinerilor.

Comisia Europeană împreună cu Federația Maghiară a Sportului Școlar și ISCA Danemarca au decis în urmă cu 4 ani ca ultima zi de vineri a lunii Septembrie să fie dedicată sărbătoririi mișcării fizice din unitățile de învățământ din toată Europa.

La nivel național evenimentul este promovat și organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în colaborare cu colegi din Asociațiile Județene Sportul pentru Toți din țară. Până la momentul acestui comunicat de presă sunt înscrise la nivel național 402 grădinițe, școli gimnaziale și licee. În județul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 50 de unități de învățământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții. Școlile provin atât din mediul rural cât și din cel urban, din toate Cercurile Metodice,  acțiunile fiind în general coordonate de profesorii de educație fizică și sport.

Ținând cont de deciziile oficiale ale guvernului și ale autorităților locale din fiecare județ în ceea ce privește regulile de respectat privind pandemia dar și alegerile locale din 27.09, unitățile școlare au decis să desfășoare aceste activități în perioada 23-25 septembrie 2020, în condiții de maximă siguranță pentru elevi și cadrele didactice.

Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE.

http://www.essd.eu/ro  

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *