Suceava a scăpat ”la mustață” de scenariul roșu. Rata de infectare a scăzut la 2,79 la mie ieri fiind de 3,02 la mie. A intrat însă în scenariul roșu Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, unde trei elevi au fost depistați pozitiv la testul coronavirus

Astăzi, într-o conferință de presă, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a anunțat că municipiul Suceava rămâne în continuare în scenariul galben, după ce ultimele cifre furnizate de direcția de Sănătate Publică au arătat că incidența cumulată a cazurilor de Covid – 19 pe ultimele 14 zile a fost astăzi de 2,79 la mia de locuitori. Reamintim că în urmă cu o zi, această incidență era calculată la 3.02 la mia de locuitori, care, dacă s-ar fi păstrat, ar fi determinat impunerea de măsuri și mai severe în interiorul orașului, cea mai importantă fiind aceea că unitățile de învățământ nu ar mai fi putut desfășura cursurile decât în sistemul  online.  

Potrivit statisticilor puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică, în municipiul Suceava, în ultimele 24 de ore au fost declarate vindecate 64 de persoane, în timp ce 36 de suceveni au fost confirmați ca nou infectați cu Covid – 19. Astăzi în municipiul reședință de județ au fost înregistrate 358 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

Din păcate, Scenariul roșu va fi aplicat începând de mâine într-unul dintre cele ma importante unități de învățământ din municipiul Suceava – Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, unde în 3 clase diferite au fost confirmați pozitiv la testul Covid – 19 un număr de trei elevi.

Scenariul roșu – cursuri exclusiv online va intra în funcțiune și alte unități școlare din județ: Școala Gimnazială ”Ioan Băncescu” din Adâncata, Școala Gimnazială ”Pahomie C. Vasiliu” Grămești, Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” Poiana Micului, Școala Gimnazială Pojorâta și Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia, fiindcă incidența cazurilor în evoluție de Covid – 19 în localitățile respective este mai mare de 3 la mia de locuitori

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *