Suceava: atenționare de ninsori, intensificări ale vântului, vizibilitate scăzută, până mâine, 6 februarie, la ora 10

ISU ”Bucovina” Suceava, atenționare:

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h (sursa: Administrația Națională de Meteorologie).

Pentru siguranța polulației, țineți cont de următoarele măsuri:

☑ Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

☑ Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

☑ Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Partea superioară a formularului

Partea inferioară a formularului

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *