Actualitate

”Suceava e oraș?”, varianta cartierul George Enescu. Mormane de gunoi arse dinaintea blocurilor, în ”curățenia de primăvară”

O bună parte a cartierului George Enescu din municipiul Suceava au mirosit azi, fumul. Toți cei câteva mii de locuitori ai cartierului și-au pus instantaneu întrebările cuvenite: ce arde,  unde arde, cum arde, de când arde?

Răspunsul nu a mai fost primit rapid pentru că vântul a disipat mirosul de fum iar sursa acestuia a fost depistată. Niște pensionari din blocurile cartierului au considerat că trebuie să treacă la curățenia de primăvară, în preajma blocului unde locuiesc. Au strâns cu grebla frunzele, crengile căzute, pungile de cips-uri aduse de vânt și le-au dat foc. Ca să nu fie un singur  foc  prea mare au împărțit  gunoaiele primăverii în două grămezi diferite.

Pentru oamenii care locuiesc în preajmă, experiența nu a fost deloc plăcută. Un polițist, sectoristul din zonă, aflat în timpul liber, i-a dibuit pe cei doi pensionari gospodăroși și le-a cerut să stingă imediat focurile aprinse între blocurile din cartierul George Enescu. Elocvent, le-a explicat acestora că fiecare scară de bloc dintr-un oraș însemnă minim 20 de case la țară. Iar dacă blocul are 4 scări iar alături mai sunt alte zece blocuri cu câte patru scări, cine își asumă riscul ca într-una dintre sutele de case construite una peste alta să pătrundă o scânteie care să ardă tot.

Pensionarii au explicat că au optat pentru această inițiativă  fiindcă firma de salubrizare nu a venit să le ridice frunzele din fața blocului.

Un grup online vizitat de cetățenii municipiului Suceava se cheamă chiar așa: ”Suceava e oraș?”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *