Suceava: fără certificat verde la bradul de Crăciun, cu certificat verde la Târgul de Crăciun. Lucian Harșovschi: ”Bradul și Crăciunul sunt ale tuturor, nu trebuie să facem diferențe între persoanele vaccinate și nevaccinate!”

Municipiul Suceava intră în atmosfera sărbătorilor, începând cu ziua de 27 noiembrie 2021, când luminile din bradul de Crăciun, montat pe esplanada din centrul Sucevei, vor fi aprinse.

La ora 18, momentul ales pentru aprinderea luminilor, toți cei care doresc să participe la eveniment o pot face, nefiind nevoie de certificatul verde COVID.

La Târgul de Crăciun, care se deschide cu o zi înainte, la ora 12.00, în perimetrul amenajat cu căsuțele în care producători locali își vor etala mărfuri specific perioadei, accesul va fi permis doar pe baza certificatului verde, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi.

”Bradul și Crăciunul sunt ale tuturor, nu trebuie să facem diferențe între persoanele vaccinate și nevaccinate!

Este o situație atipică anul acesta, dată fiind pandemia. Am discutat la Direcția de Sănătate Publică și Prefectură, și condiția era ca Târgul de Crăciun să fie accesibil persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care pot prezenta certificate verzi. De aceea, pentru că nu trebuie să facem diferențe între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, am luat decizia ca tot ceea ce înseamnă zonă centrală, brad, cupolă luminoasă și ornamente să nu fie prinse în perimetrul Târgului de Crăciun. Asta, pentru ca toți cei care doresc să meargă acolo, indiferent că-s copii, părinți ori bunici să o facă fără nicio problemă!”, a transmis viceprimarul Lucian Harșovschi.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *