Suceava fără curent. O nouă avarie la rețeaua electrică

O bună parte din zona centrală, dar și câteva cartiere adiacente au stat la rece în această dimineață. A fost o nouă avarie la rețeaua electrică, care a lăsat fără bine de un ceas. Direcția Silvică, Inspectoratul de Poliție Suceava, Primăria, Muzeul, plus sumedenia de magazine de pe traseu, au avut de suferit. Nu au funcționat faxurile, calculatoarele, becurile, aparatele de uscare automată din toalete, sistemele de furnizare automată a cafelelor și nici frigiderele din apartamente. N-au funcționat nici semafoarele iar circulația rutieră din dimineața acestei zile a fost serios perturbată.
Potrivit reprezentanților firmei care are grijă de alimentarea cu energie electrică a municipiului Suceava, problema a plecat de la un cablu electric defect de la o stație de transformare din cartierul George Enescu. Remedierea defecțiunii a durat până către ora 9.00, activitatea tuturor unităților de pe traseul cablului cu probleme reintrând în grafic.
Starea critică a rețelei de transport și distribuție a energiei electrice din municipiul reședință de județ, din județul Suceava și din întreaga țară constituie un subiect predilect al ultimilor ani, în condițiile în care acestea au fost privatizate iar firmele care au preluat în exploatare infrastructura energetică sunt în primul rând preocupate de încasarea la timp a facturilor de la consumatori, investițiile noi în sistem fiind cvasi-inexistente.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *