Suceava în carantină! Din această seară, municipiul Suceava și localitățile învecinate intră în carantină. Celelalte localități din județ intră în zona de protecție

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că începând din această seară, municipiul Suceava și alte opt localități învecinate intră în carantină. Este vorba despre orașul Salcea și comunele Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți, Adâncata și Mitocu Dragomirnei. Toate celelate localități din județul Suceava intră în zona de protecție. În acest sens a fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6.

Potrivit noii ordonanțe militare,  în zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.

Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

În zona de protecție se vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. este interzisă deplasarea  persoanelor între localitățile din zonă.
Consiliul Suceava împreună cu primarii din localitățile de carantinare și protectie vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.
Este strict interzis deplasarea  între localități decât pe drumurile deschise circulatiei publice.

Aeroportul Ștefan cel Mare va deservi doar zboruri ale aeronavelor de stat, avioanelor cu materiale sanitare, transporturi de alimente și zboruri de urgență.
Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor.
Vom reveni cu amănunte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *