Suceava – „Oraș accesibil pentru toți cetățenii”, proiect cu finanţare europeană, din categoria Smart City. Servicii și tehnologii inovatoare prin intermediul unui sistem de carduri pentru cetățeni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu participă  în aceste zile la întrunirile din cadrul proiectului „Oraș accesibil pentru toți cetățenii”, finanțat prin fonduri europene, care se derulează în provincia Sassari din Sardinia-Italia, Suceava fiind prezentă alături de orașele partenere: Gijon-Spania, Clermont Ferrand- Franța, Antwerp-Belgia, Aveiro-Portugalia și Jurmala-Letonia.

Este un proiect din categoria Smart City-Oraș inteligent, care prevede implementarea de servicii și tehnologii inovatoare prin intermediul unui sistem de carduri pentru cetățeni.

Cu aceste carduri sucevenii vor avea acces la mobilitate urbană, cultură, recreere, se va încuraja participarea generațiilor tinere, a persoanelor în vârstă, a persoanelor defavorizate la viața comunității, se urmăreşte creșterea calității vieții în comunitatea locală şi, nu în ultimul rând se are în vedere creșterea de facilități pentru turism, transmite edilul Sucevei.

„Este un proiect încadrat în domeniul digitalizării, care va fi util comunității, cu acest prilej am avut o întâlnire cu conducerea orașului Sassari, prilej cu care am stabilit relații de colaborare în domeniul cultural și turistic”, transmite Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *