Suceava: Pelerinaj de Florii, sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”. Procesiunea va începe la Catedrala „Nașterea Domnului” Mărășești – Suceava, la ora 15:30

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și Protopopiatele Suceava I și Suceava II, organizează sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, Pelerinajul de Florii, eveniment la care vor lua parte ierarhii eparhiei, preoți, monahi, monahii, dar și credincioși, între care copii și tineri care și-au anunțat deja prezența.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților invite pe toți cei doritori să participle la pelerinaj și transmite că Procesiunea va începe la Catedrala „Nașterea Domnului” Mărășești – Suceava, la ora 15:30, când un sobor de clerici, condus de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va oficia slujba Vecerniei Floriilor și va binecuvânta ramurile de salcie, care vor fi împărțite apoi credincioșilor prezenți. Răspunsurile la strană vor fi date de corul Seminarului Liceal Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, dirijat de arhid. prof. Paul Iușcă.

În continuare, se va pleca de la Catedrala Mărășești în pelerinaj către Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde va avea loc prima oprire a procesiunii, pe Strada Mărăști și Strada Mihai Eminescu. Apoi traseul va continua pe Strada Nicolae Bălcescu și Bulevardul Ana Ipătescu, următoarea oprire fiind Biserica „Învierea Domnului”.

Procesiunea se va îndrepta pe Strada Mitropoliei către Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, alaiul fiind întâmpinat aici de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor. Răspunsurile liturgice vor fi date Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de arhid. Ilie Leonte.

Sursa: https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.