Suceava: prognoza meteo pentru perioada 25 februarie – 10 martie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo cu estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 februarie – 10 martie 2019, pentru fiecare regiune a țării.

Astfel, pentru zona județului Suceava, în prima săptămână, începând cu 25 februarie 2019, media temperaturilor maxime va înregistra oscilații de la un interval la altul, respectiv o scădere până la 4 grade pe 27 februarie, apoi o creștere în intervalul 28.02-01.03 și până la 10…12 grade și din nou o scădere, spre valori de 5…6 grade, în zilele de 2 și 3 martie.

În a două săptămână, valorile termice ziua vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între -1 și 3 grade, exceptând nopțile din 26 februarie și 3 martie, care vor avea o medie în jur de -3 grade.    

Vor fi precipitații slabe în intervalul 26-27 februarie, dar local și în unele zilele ale intervalului 1-10 martie.

LA MUNTE, pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad. Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26-27 februarie și 1-3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *