Suceava: scade numărul localităților libere de covid. Situația pentru fiecare localitate în parte. Ședință la Prefectură pentru pregătirea celei de-a doua etape de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivelul județului Suceava

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati, 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 19 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1043 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 05.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1291 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 63 societăți comerciale. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6900 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Prefectura Suceava transmite următorul mesaj: ”Începem anul cu speranța că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viață normală, cu toții. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge virusul. Până atunci însă, trebuie să fim atenți  și să respectăm în continuare măsurile de prevenție sanitare, care și-au dovedit deja eficiența.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

   Astăzi, 6 ianuarie 2021, ora 11:00, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a convocat la sediul Palatului Administrativ, o ședință de lucru în vederea pregătirii celei de-a doua etape a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivelul județului Suceava. La acestă ședință au fost convocați șefii instituțiilor componente din Nucleul Județean de Coordonare a Vaccinării de la nivelul județului Suceava, primarii celor 16 localități unde sunt stabilite cele 30 de centre de vaccinare pentru faza a doua. și managerii spitalelor din județ unde sunt organizate centrele de vaccinare pentru faza I.

Scopul ședinței a fost acela de a discuta toate aspectele legate de pregătirea logistică a centrelor, amenajarea acestora astfel încât să îndeplinească condițiile igienico-sanitare, respectarea condițiilor de funcționare conform protocolului național și autorizarea acestora de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *