Suceava sub COD GALBEN până vineri la ora 23. Vor avea loc averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică COD GALBEN pentru intervalul de valabilitate: 05 iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 23.

Fenomene vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.
Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *