Sucevean care a înșelat mai multe persoane cu peste 50.000 de euro, încasănd banii dar nelivrând mobila promisă, reținut de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au completat materialul probator și au dispus reținerea pentru 24 de ore față Luchian Vlad (foto facebook), de 38 de ani, care a înșelat mai multe persoane, cauzându-le un prejudiciu de peste 50.000 Euro.

La data de 24.10.2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au pus în executare doua mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Suceava, la imobilele amplasate în municipiul Suceava, strada Viitorului, locuinţă utilizată de Luchian Vlad de 38 de ani, la domiciliul suspectului şi  la sediul S.C. Elinger S.R.L. ambele amplasate în satul Dealu, comuna  Zvoriştea.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul de 38 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, în formă continuată (11 acte materiale).

Din cercetările efectuate și din materialul probator administrat, s-a stabilit că în perioada 22.02.2020-02.03.2022, la intervale la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie directă, Luchian Vlad, în calitate de administrator al firmei mai sus menționate, folosind ca mijloace frauduloase contracte de prestări servicii și facturi proforme pentru vânzarea/achiziția unor piese de mobilier, a indus în eroare 11 persoane vătămate, prezentându-le ca adevărat faptul mincinos că le va executa și livra mobilerul comandat, în scopul de a obţine în mod injust plățile efectuate de părțile civile în avans, cauzând astfel un prejudiciu total în valoare de 279.600 de lei.

Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat societatea comercială și în mediul on-line şi pe reţele de socializare unde a creat site-uri de vânzări, în cuprinsul cărora se prezenta în mod ireal drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, dispozitive electronice şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

De asemenea, după audieri, s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a lui Luchian Vlad, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate cu respectarea tuturor garanțiilor procedurale pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând a se dispune prin unitatea de parchet competentă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other