Sucevean condamnat la închisoare pentru că a dat foc unei gospodării din Tișăuți – Ipotești, reținut pe Aeroport

Polițiștii suceveni au anunțat că ieri după amiază, la ora 14.10 a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani suceveanul Radu Marian Soveja,  de 37 de ani, față de care Tribunalul Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 410/2021 din data de 09.03.2022 prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă de un 1 și 6 luni închisoare, pentru comiterea de infracțiunii de „distrugere”.

Suceveanul condamnat a fost prins pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, fiind preluat de către cadrele Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Suceava, escortat și depus în Penitenciarul Botoșani.

În urmă cu trei ani, în 2019, Radu Marian Soveja  s-a deplasat în miez de noapte la locuința soților Ionuț și Delia P. din satul Tișăuți, comuna Ipotești. Acolo a turnat benzină peste o stivă de lemne și i-a dat foc. Pentru a nu exista nicio urmă de îndoială în ceea ce privește autorul incendierii, Radu Marian Soveja l-a sunat personal pe proprietar, anunțându-l că i-a dat foc la gospodărie.

În primă instanță, tribunalul Suceava l-a condamnat pe incendiator la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare, dar în recurs, judecătorii Curții de Apel au decis diminuarea pedepsei, la 1 ani și șase luni, decizie rămasă definitivă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *