Mopan Suceava
Actualitate

Sucevean denunțat de un agent de poliție examinator, pentru dare de mită la examenul de obținere a permisului de conducere

La data de 01 iulie 2024, un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de examinator în cadrul probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, în localitatea Suceava, județul Suceava, a identificat între înscrisurile depuse în dosarul unui candidat suma de 500 lei.

Ca urmare a acțiunii candidatului de a-i remite această sumă,  agentul de poliţie a anunţat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, ocazie cu care, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a fost organizată activitatea de prindere în flagrant a persoanei care a dat suma de bani.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii de către suspect (candidatul pentru obţinerea permisului de conducere) a infracţiunii de dare de mită.

Reiterăm, pe această cale, mesajul Direcţiei Generale Anticorupţie adresat cetățenilor de a avea un comportament corect în relaţia cu funcţionarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a nu se expune riscului de comitere a unei fapte penale întrucât funcţionarii publici au obligaţia legală de a sesiza organele competente cu privire la orice încercare de influențare a actului legal pe care îl au în competentă soluţionare.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție Sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivel județean, pot fi formulate sesizări la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava – 0230203341 sau prin prezență personală la sediul serviciului din municipiul Suceava, str. Petru Rareş, nr. 12, judeţul Suceava ori prin e-mail la adresa suceava.dga@mai.gov.ro.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *