Sucevean reținut după ce beat fiind, a furat o mașină din curtea unei firme din Pătrăuți și s-a luat la harță cu polițiștii

Aseară, pe la orele 21:10, în timp ce polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești executau serviciul de patrulare prin Pătrăuți, au identificat în trafic pe DJ 2018V două autoturisme implicate într-o tamponare.

Oprind pentru clarificarea situației, au constatat că un autoturism  Toyota  de culoare gri a intrat frontal într-un Ford ce era parcat regulamentar în afara părții carosabile. Localnicii adunați la fața locului au explicat că persoana aflată la volanul autoturismului Toyota ar fi sustras autoturismul din curtea unei societăți comerciale din  Pătrăuți, cu doar câteva minute înainte.

La volanul autoturismului Toyota a fost identificat Gheorghe Puiu de 60 ani din municipiul Suceava, care, fiind întrebat ce s-a întâmplat, a devenit incoerent în exprimare. S-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1.00mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, Gheorghe Puiu  a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Mai mult, s-a manifestat violent fiind necesara încătușarea acestuia și conducerea la sediu în vederea continuării cercetărilor.

 Procedându-se la verificarea în bazele de date cu privire la faptul dacă deține permis de conducere valabil categoriei din care face parte autovehiculul, s-a constatat faptul că deține permis de conduce având categoriile AM B B1, însă dreptul de conducere i-a fost suspendat.

Azi, polițiștii S.P.R 5 Dărmănești, au  dispus față de  Gheorghe Puiu măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, cel în cauză fiind introdus în arestul  IPJ  Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

În continuare se efectuează cercetări privind constatarea flagrantă a infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „furt calificat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *