Mopan Suceava
Evenimente

Sucevean surprins conducând cu 102 kilometri pe oră prin Vornicenii Mici, lăsat fără permis și amendat cu peste 6000 de lei după ce a reclamat nejustificat la 112 că polițiștii care l-au oprit, l-ar fi agresat

La 29.05.2021, ora 17.16, suceveanul R. L.  a apelat la 112 sesizând faptul că, după ce a fost oprit în trafic pe raza localităţii Vornicenii Mici de un echipaj de poliţie care acţiona în zonă cu o autospecială cu aparat radar, lucrătorii de poliţie ar fi avut un comportament necorespunzător față de el.

S-a stabilit că pe la ora 17.04, R. L. a fost depistat de către echipajul de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava conducând autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Germania, pe DJ 209C, pe raza localităţii Vornicenii Mici, cu viteza de 103 km/h, prin aceasta depăşind cu 53 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum.

După ce au oprit în trafic autoturismul în cauză, lucrătorii de poliţie şi-au declinat calitatea, au prezentat conducătorului auto motivul opririi şi i-au solicitat acestuia documentele personale şi pe cele ale autoturismului condus, ocazie cu care acesta  a declarat verbal că nu are asupra sa permisul de conducere.

Întrucât polițiștii suspectau că cel în cauză are asupra sa permisul de conducere şi nu vrea să îl predea, i-au solicitat acestuia să coboare din autoturism, urmând ca asupra sa să fie efectuat controlul corporal.

În acel moment R. L. i-a încredinţat pasagerei de pe scaunul din dreapta faţă un portofel în care lucrătorii suspectau că se găseşte permisul de conducere aparţinând acestuia.

Având în vedere acest aspect, lucrătorii de poliţie i-au solicitat pasagerei să le prezinte conţinutul portofelului în cauză însă aceasta a refuzat.

R.L. a fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte amendă în cuantum de 1305 lei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere.

Evenimentul a fost înregistrat audio-video de către lucrătorii de poliţie cu ajutorul dispozitivelor de tip body worn, cu  camera pe care o aveau în din dotare, iar cu ocazia vizualizării ulterioare a imaginilor surprinse de camerele video s-a constatat că șoferul și pasagera nu au fost agresaţi în niciun fel, iar comportamentul polițiștilor a fost corespunzător.

R.L. a fost sancţionat contravenţional pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă în cuantum de 4000 lei.

În total, șoferul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 6175 lei și i s-a suspendat dreptul de conducere pentru 90 zile.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *