Suceveancă înșelată prin metoda easybox, contactată direct de cumpărător
Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 44 ani, din mun. Suceava, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că la data de 15.08.2024, persoana vătămată a fost contactată telefonic ca urmare a unui anunț postat pe platforma de vânzări on-line, privind vânzarea unei console pentru jocuri, pentru suma de 1150 lei.
Femeia a fost contactată telefonic de către un potențial cumpărător, stabilind detaliile privind expedierea coletului din mun. Suceava spre mun. Constanța. Totodată, cele două persoane au stabilit ca expedierea să fie realizată prin modalitatea easybox.
La data de 20.08.2024, orele 10:38, persoana vătămată s-a prezentat la easybox-ul amplasat pe str. Aleea Jupiter, aparținând unei firme de curierat din mun. Suceava, unde a depus coletul, conform celor stabilite. Ullterior, la aceeași dată, femeia a solicitat informații privind expedierea coletului, fiind informată despre faptul că destinatarul a ridicat coletul din easybox, neefectuându-se însă nicio plată în acest sens, în pofida celor stabilite anterior.
În urma încercărilor de a relua legătura telefonic cu destinatarul coletului, ce a fost expediat și neplătit, persoana vătămată s-a aflat în imposibilitatea de a obține răspunsuri de la destinatar, deoarece acesta nu a mai răspuns la telefon.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.
***
Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!
Referitor la înșelăciunile din domeniul COMERȚULUI ON-LINE, polițiștii vă sfătuiesc:
– Cumpăraţi de la comercianţii cunoscuţi sau căutaţi informaţii în legătură cu aceştia, pentru a vă asigura că au o reputaţie bună şi sunt de încredere; de asemenea, verificați cu atenție site-ul înainte de a cumpăra un produs, pentru a vă asigura că site-ul, ori produsul, nu este unul fals;
– Bunurile oferite la prețuri derizorii pot avea costuri adiționale suplimentare, pot să nu beneficieze de garanție, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă caracteristicilor, motiv pentru care vă sfătuim să evitați achiziția în astfel de condiții;
– Nu cumpărați produse nesolicitate, oferite prin email (poștă electronică);
– Cumpărați numai de pe site-uri care utilizează metode de plată securizate și evitați tranzacțiile când sunteți conectat la rețele wi-fi publice.