Suceveanca Simona Maierean, prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic

Suceveanca Simona Maierean, locotenent-comandor, pilot în cadrul grupului multinațional de piloți care operează aeronavele tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit, începând de joi, 25 iunie, prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC, s-a anunțat pe pagina de facebook a Forțelor Aeriene Române.

”La numai 24 de ani, lt.cdor Maierean (originară din comuna Comănești, județul Suceava, n.r.) a scris istorie în Forțele Aeriene Române fiind prima femeie – pilot de supersonic din România și la 34 de ani devine copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria”, se arată în comunicatul Forțelor Aeriene Române.

În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și după un zbor de aproximativ 40 de ore, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile” a spus locotenent-comandorul Simona Maierean.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *