Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare au garanția căldurii în apartamente pentru la iarnă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că în dimineața acestei zile a semnat la Ministerul Finanțelor Publice convenția de împrumut pentru suma de 10 milioane de lei, pentru asigurarea încălzirii în iarna care vine. El a transmis că la sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilei de vineri, 2 noiembrie a.c., Comisia de împrumuturi a aprobat documentația trimisă de la Suceava iar în maxim o săptămână vor fi virați banii ce vor fi folosiți pentru plata facturilor către producătorul de energie termică sucevean – Bioenergy SRL.
La București, primarul Ion Lungu a reușit și deblocarea sumelor de bani vizând reabilitarea rețelelor termice, care trebuie plătite de MDRAP, după ce Primăria a achitat 30% din valoarea facturilor.
Mai mult, în cursul după-amiezii de astăzi, edilul șef al municipiului Suceava a participat, în Palatul Parlamentului la Forumul Național SUERD, eveniment de lansare a Președinției României la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), la sesiunea dedicată Administrației Publice Locale. Cu acest prilej, Ion Lungu s-a informat despre noile mecanisme de finanțare europeană prin SUERD.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.