Sucevenii cu apartamente distruse de explozia din Burdujeni vor primi câte 25.000 de lei de la Primărie, pentru chirii și utilități. Consiliul Județean a alocat câte 10.000 de lei pentru fiecare familie

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi că toți proprietarii de locuințe avariate ca urmare a exploziei de pe strada Rarăului din cartierul Burdujeni, vor primi câte 25.000 de lei din partea primăriei, pentru plata chiriei și utilităților  pentru un an, la un apartament închiriat.

”În urma discuțiilor avute din nou astăzi la primărie cu reprezentanții apartamentelor avariate ca urmare a exploziei din cartierul Burdujeni, având în vedere că numai 6 familii au solicitat locuințe de la primărie, deoarece pentru acestea  dezavantajul este că nu sunt mobilate, am convenit să acordăm suma de 25.000 lei la fiecare familie de la primărie, ce înseamnă plata chriei și utilităților pentru un an de zile.

Toti cei prezenți, reprezentanții a 26 de familii din 28 care au apartamentele avariate, au fost de acord cu această modalitate de ajutor.

Salariații de la Direcția de Asistență Socială, coordonați de secretarul municipiului Suceava, vor întocmi dosarele la fiecare familie în parte, avand la bază procesele verbale întocmite de ISU și Inspecția în Construcții.

În momentul în care vom avea dosarele complete voi convoca Consiliul Local pentru aprobare.

Totodată s-a stabilit ca municipalitatea să suporte costurile legate de expertizarea tehnică a blocului avariat.”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Trebuie precizat că și Consiliul Județean Suceava a decis ieri să fie alocată suma de 10.000 de lei pentru fiecare familie sinistrată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *