Sucevenii din noul cartier Europa, în așteptare, cu iluminatul, cu apa, canalul și cu asfaltul

Cea mai importantă problemă a toamnei pentru investițiile din municipiul Suceava, reieșită din discuțiile purtate cu constructorii în cadrul comandamentului matinal de astăzi de primarul Ion Lungu, o reprezintă situația utilităților din noul cartier ”Europa”, ridicat repede în zona Tătărași.
Iluminatul public în noul cartier mai are de așteptat pentru că nu au ajuns stâlpii ce trebuiau aduși din import. Au venit, este drept, niște stâlpi care însă nu erau conform comenzii date de firma care a câștigat licitația. Ba că erau rotunzi, ba că erau pătrați.
Ion Lungu a explicat că:
”La iluminatul din Cartierul Europa ne învârtim în cerc. Acum o săptămână a venit un director de la Iași la Suceava. Spunea că are stâlpii în vamă. Că nu are trailer. Ne-am oferit noi – îți dăm un trailer. Acum spun că a fost comanda greșită, că nu erau rotunzi, că erau de nu știu de care și i-au schimbat”.
Pe de altă parte primarul Ion Lungu a recunoscut că:
”Oamenii de acolo au dreptate și fac presiuni pentru a se face racordul la energia electrică. Se lucrează la fundațiile unde vor fi puși stâlpii dar nu este suficient. Trebuie aduși acești stâlpi pentru a se putea face racordul.”
Primarul municipiului Suceava a ridicat și o problemă nouă pentru locuitorii noului cartier Europa:
”Mai avem acolo o problemă mare. Apa și canalizarea sunt prinse pe fonduri europene prin POIM (Program Operațional Infrastructură Mare, n.r.). Din păcate lucrurile acolo nu se mișcă și vom vedea ce se întâmplă. Voi face o analiză bugetară și este posibil să renunțăm să aducem apă și canalizare pe fonduri europene și să prindem în bugetul primăriei pe anul viitor această investiție”.
Primarul Ion Lungu a arătat că la nivel național anul acesta a fost semnat un singur contract POIM, pentru un tronson de metrou la București. ”Lucrurile se mișcă foarte greu iar așa cum merg acestea azi, nu cred că vor avea cetățenii din cartierul Europa apă și canalizare pe bani europeni foarte curând. Vom prelua lucrarea și o vom finanța anul viitor cu fondurile municipalității. Pentru ca după aceea să finalizăm străzile. Înțeleg nemulțumirea oamenilor până la un punct dar nu ne putem permite să turnăm asfalt, după care la anul să îl spargem pentru a pune apă și canalizare”, a transmis primarul Ion Lungu.
Conform estimărilor sale, ar trebui investiți 1,5 -2 milioane de euro din bugetul local, va avea o discuție cu directorul ACET – Ștefan Groza, în acest sens.

Please follow and like us:

One thought on “Sucevenii din noul cartier Europa, în așteptare, cu iluminatul, cu apa, canalul și cu asfaltul

  • 9 octombrie 2018 la 13:13
    Permalink

    Se lucrează la fundațiile unde vor fi puși stâlpii ????? Domnule Primar cum puteti spune ca se lucreaza???
    Nu lucreaza nimeni de trei saptamani. Licitatia avea termen de finalizare 12 luni?? De cand este semnat oare contractul si cate luni au trecut de atunci? Suntem dusi de nas saptamana de saptamana cand ne prezentam la biroul Investitii Primarie….si pe langa toate astea ne puneti sa platim impozitul pe o casa pe care nu o putem termina si in care nu putem locui. Vi se pare normal sa luati bani pentru un imobil care nu poate fi locuit?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *