Sucevenii își doresc un spital județean functional și NU SUNT DE ACORD cu transformarea Spitalului Județean de Urgență în spital destinat exclusiv pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus. Comunicat al primarului Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava a transmis astăzi un comunicat prin care anunță că se cere reanalizarea transformării Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava în spital ce va servi exclusiv pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus.

Solicitarea vine în urma îngrijorării și a reacțiilor numeroase ale cetățenilor municipiului care nu sunt de accord cu acest lucru.

”Ca urmare a aflării veștii, de către suceveni, că Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi transformat în spital ce va servi exclusiv pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus (COVID-19), iar cei cu probleme de sănătate din Suceava vor fi transferați la spitale din Rădăuți, Botoșani, Pașcani sau Iași, la distanțe cuprinse între 40 și 150 de km, am fost contactat de foarte mulți dintre voi, cetățenii Municipiului Suceava, care NU SUNTEȚI DE ACORD cu acest lucru.

Cerem Ministerului Sănătății să reanalizeze această variantă și să găsească o altă alternativă, cum ar fi un spital mai mic, într-un alt oraș din județ, așa cum s-a procedat în toată țara.

Îngrijorarea sucevenilor este justificată în special de împrejurarea că numărul îmbolnăvirilor în Municipiul Suceava va crește foarte mult și orașul poate să ajungă în situația de a fi închis complet, lucru inacceptabil, ținând cont de faptul că suntem Municipiul Reședință de Județ!” a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *