Sucevenilor le-a pierit pofta de vaccinare. Sunt 2485 locuri libere pentru această săptămână, a anunțat primarul Ion Lungu, care face apel la populație să se vaccineze

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat astăzi că în municipiul Suceava sunt 2485 de locuri libere pentru vaccinare în săptămâna 23-28.04. 2021. Cele mai multe, peste 1300 la AstraZeneca, cumva explicabil prin prisma reticenței pe care unii oameni o au să se vaccineze cu acesta. Dar sunt și 993 de locuri vacante la vaccinarea cu Pfizer și 315 la Moderna, la centrele de vaccinare ale Primăriei de la Colegiul Național Ștefan cel Mare, Școala Generală 11 din Burdujeni și de la Iulius Mall.

”Fac un apel la angajatorii publici și privați să încurajeze, să convingă salariații să se vaccineze, la personalitățile orașului din toate domeniile de activitate de asemenea;  la cei din societatea civilă, din domeniul educației, al sănătății, culturii, sportului, nu în ultimul rând la mass media, este nevoie să facem cu toții front comun să vaccinăm cât mai mult din populația municipiului nostru. Ne uităm în alte țări, în primul rând în Israel unde, datorită campaniei de vaccinare, s-au ridicat restricțiile, inclusiv purtarea măștii. Vrem să ajungem și noi acolo. Vrem ca, după câte a pătimit, orașul nostru să fie sănătos”, a transmis primarul Ion Lungu.

El a spus că la Primăria municipiului Suceava, procentul de vaccinare este de 45% din numărul de angajați. În special angajații de la Domeniul Public au renunțat să se vaccineze.

El speră ca în perioada următoare să se simplifice modalitatea de programare pentru vaccinare, chiar pe bază de telefon.

”Îndemn sucevenii să se vaccineze în număr cât mai mare, să avem o imunizare cât mai mare și o rată de îmbolnăvire cât mai mică”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *