Suită de accidente pe șoselele din județ, cu mulți răniți, după prima ninsoare. Ca element caracteristic, niciunul dintre șoferii în culpă nu băuse, dar era grăbit

Dimineața zilei de luni, 19 noiembrie s-a transformat, din raiul primei ninsori de week-end din seara și noaptea precedentă, în calvarul rutier ce a urmat.
Polițiștii suceveni au transmis o listă scurtă a evenimentelor rutiere produse pe șoselele din județ, pe parcursul zilei de luni, de dimineață și până la căderea întunericului. Ca element caracteristic, niciunul dintre șoferi nu băuse, dar era grăbit.

Astfel, la 19.11.2018, ora 07.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza localității Prisaca Dornei, un tânăr de 18 ani, din comuna Vama, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu zidul de beton amplasat pe partea dreaptă a drumului. Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În aceeași zi, la ora 6.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, din comuna Udeşti, un bărbat de 52 de ani, din județul Botoșani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a pătruns pe contrasens, după care, s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Din accident, a rezultat rănirea a trei pasageri din autoturism cu vârste cuprinse între 43 și 63 de ani, toți din județul Botoșani, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tot luni dimineață, la ora 07.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza comunei Vadu Moldovei, un bărbat de 64 de ani, din comuna Stroiești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unor imobile din zonă. Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Și acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Luni, în jurul orei 08.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175, din comuna Pojorâta, un bărbat de 35 de ani, din comuna Fundu Moldovei nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara cu semiremorcă, condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Sadova. Din accident, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto de 35 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 14.35 a aceleiași zile de luni, 19 noiembrie a.c., în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, pe raza localităţii Frumoasa, o femeie de 27 de ani, din municipiul Rădăuţi, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, ocazie cu care, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Suceava. Din accident, a rezultat rănirea unei femei de 57 de ani, din comuna Șcheia, pasageră în autoturismul condus de femeia de 27 de ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La 19.11.2018, ora 17.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, în afara comunei Udești, un bărbat de 39 de ani, din orașul Liteni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Suceava. Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto de 50 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cauzele s-au întocmit dosare penale, care vor fi soluționate procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *