Super descindere la Rădăuți: șofer așteptat de polițiști în fața crâșmei, bănuit că va bea. Așteptări confirmate, omul a fugit câțiva pași și s-a predat. Cine a pângărit mașinile rădăuțenilor

Noile prevederi legale care pun accentul pe prevenție, intervenție în forță la momente considerate oportune de forțele de ordine, produc deja efecte la Rădăuți.

Un bărbat care a oprit mașina în fața unui bar din oraș a fost așteptat cu răbdare de un echipaj de poliție să iasă din local, iar când acesta a ieșit și s-a urcat în mașină, polițiștii au pornit în urmărirea cetățeanului prezumptiv turmentat care se urcase la volan și pornise mai departe, pe șoselele Rădăuțiului. A  fost prins și sancționat fiindcă avea peste 0,5 miligrame de alcool în litrul de aer expirat.

Dar iată descrierea evenimentului:

Duminică seară, pe la ora 21.40, un echipaj de ordine publică de la Poliția municipiului Rădăuți, a observat oprit în fața barului „Laleaua Neagră” din localitate, un autoturism marca VW Passat și existând suspiciuni despre faptul că șoferul autoturismului ar fi sub influența băuturilor alcoolice, s-a procedat la patrularea prin zonă, ocazie cu care, la scurt timp, autoturismul în cauză s-a pus în mișcare.

S-a procedat la oprirea autoturismului prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei din dotare, iar conducătorul autoturismului a oprit mașina, a coborât de la volan și a început să se îndepărteze pe jos de echipajul de poliție.

Conducătorul auto a fost interceptat și legitimat, ocazie cu care s-a stabilit că se numește  N.M., de 31 de ani, din municipiul Rădăuți.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest de către echipajul de poliție rutieră solicitat la fața locului,  rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

Tânărul de la ”Laleaua Neagră” a fost așteptat de polițiștii rădăuțeni să se îmbete și după aceea să intervină când a ieșit din crâșmă, să-i ia permisul și să-i facă dosar penal. Acelorași polițșiști vigilenți le cerem să deslușească afacerea de cu numai câteva nopți înainte, când două mașini de pe străzile Liciu și Lazăr au fost identic stigmatizate cu înscrisuri obscene, cu vopsea roșie, roată împrejur pe caroserie și pe numerele de înmatriculare, pe două străzi din același minunat oraș Rădăuți, eveniment despre care nu se știe încă nimic.

Că s-or fi trezit proprietarii să-și mâzgălească de comun acord mașinile, la ceas de noapte, că s-au înțeles cu vecinii să facă acest lucru, că a scăpat cineva de la înălțime vopsea roșie, nu se știe deocamdată. Pentru că polițiștii rădăuțeni au, precum se vede, alte misiuni pe timp de noapte: să aștepte șoferii să se îmbete prin cârciumi iar când ies aceștia din stabiliment, să pună  sirenele pe urmele lor, să-i prindă și să le ia carnetul, plus dosar penal.  

Una peste alta suntem foarte curioși să aflăm cine este acest N.M. prins băut la volan după ce a ieșit din cârciumă dar la fel de interesați suntem să aflăm care este legătura între cei doi proprietari de mașini vandalizate mai sus pomeniți din Rădăuți. Astfel sigur vom afla înaintea vigilenților polițiști rădăuțeni cine le-a revopsit în roșu, cu vorbe scârbavnice, caroseriile mașinilor. 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.