SUPLIMENTĂRI DE PLAN DE ACHIZIȚII PENTRU CIUPERCI ȘI FRUCTE DE PĂDURE, LA DIRECȚIA SIVICĂ SUCEAVA

Vara acestui an s-a dovedit a fi favorabilă ciupercilor comestibile și fructelor de pădure din fondul silvic gestionat de Direcția Silvică Suceava. Această abundență a fost de altfel vizibilă pe tot parcursul verii, dacă ne referim doar la cantitățile mari de hribi, gălbiori, chiar și ghebe (opintici) oferite spre vânzare în piețele agro-alimentare din orașe ori pe marginea șoselelor. Nu mai luăm în calcul inițiativele private ale sucevenilor care, profitând de generozitatea naturii și-au umplut cămările și congelatoarele cu bureți dar și cu dulcețuri din afine, zmeură sau mure.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Silvică Suceava, în luna iunie 2018 s-a desfășurat licitația pentru contractarea dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile din fondul forestier proprietate publica a statului. La licitație  a fost contractată cantitatea de 95 tone de ciuperci, din care 67 tone hribi, 14 tone de gălbiori si 14 tone de ghebe. Cantitatea a fost contractată de 10 operatori economici. De asemenea la licitația din luna iunie patru societăți comerciale au contractat dreptul de recoltare pentru 1 (una) tone de trufe.

În luna iulie 2018 a fost organizată o a doua licitație de cesionare a dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile, în urma căreia a fost contractată cantitatea de 13.6 tone ciuperci comestibile.

În ceea ce privește fructele de pădure, în luna iulie 2018, Direcția Silvică Suceava a desfășurat procedurile pentru valorificarea afinelor și a zmeurii. Urmare a desfășurării licitațiilor şi negocierilor, a fost adjudecată cantitatea de 180 tone de fructe, din care 120 tone zmeură şi 60 tone afine, pentru care au fost  încheiate contracte de vânzare – cumpărare. Până la aceasta dată au fost derulate integral contractele, livrându-se de la Atelierul de fructe Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta cantitatea contractată.  La data de 10 septembrie 2018 a fost anunţată organizarea unei licitaţii de valorificare a unei cantităţi estimate de 50 tone măceşe.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *