SUTE DE CREDINCIOȘI LA SFINȚIREA BISERICII CU HRAMUL ”SFÂNTUL SPIRIDON” DIN CARTIERUL GEORGE ENESCU SUCEAVA. LA SLUJBA OFICIATĂ DE IPS PIMEN A PARTICIPAT ȘI PRIMARUL ION LUNGU

Sute de credincioși creștin ortodocși au participat în dimineața acestei zile la Sfințirea Bisericii cu hramul Sfântul Spiridon din cartierul George Enescu din municipiul Suceava. Printre aceștia a fost și primarul orașului, Ion Lungu care a sprijinit ridicarea acestui locaș de cult. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Preotul Paroh, părintele Sorin – Toader Clipa a arătat că Parohia Sf. Spiridon, Protopopiatul II Suceava a fost înființată prin decizia Arhiepiscopiei cu nr. 2606 din 23 noiembrie 2000. Sfințirea locului viitoarei biserici s-a făcut în 17 martie 2001. În anul 2002 s-a construit un lumânărar din piatră de râu cu o clopotniță din lemn. Lucrările de construire a bisericii au început în primăvara anului 2005 iar zidirea propriu-zisă a edificiului a demarat în vara anului 2006. Arhitectura bisericii aparține stilului bizantin în plan triconic cu abside laterale strânse și cu turlă octogonală deschisă peste naos. Arcele din naos sunt realizate din piatră și cărămidă aparentă.
La împlinirea a 240 de ani – pe 12 octombrie 2017- de la moartea voievodului Grigore al III-lea Ghica, martir al Bucovinei, la inițiativa părintelui paroh și a consiliului parohial a fost înălțat un bust sculptat de Gavril Pohoață al voievodului martir, care a fost amplasat sub streașina bisericii. Cu acel prilej, Arhiepiscopul Pimen Suceveanul a săvârșit o slujbă de pomenire a voievodului iar profesorul universitar doctor Mihai Iacobescu a rememorat moartea tragică a domnitorului moldovean care s-a împotrivit răpirii părții de miază-noapte a Moldovei de către Imperiul Habsburgic.

Prezentăm imagini de la sfințirea lăcașului de cult iar o înregistrare video de la acest important eveniment religios puteți viziona pe pagina de facebook la adresa: https://www.facebook.com/neculai.rosca/videos/1508407642593982/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *