Sute de credincioși l-au întâmpinat pe ÎPS Pimen la Mănăstirea Sfântul Ioan, pe ultimul său drum. Înaltul ierarh va fi înmormântat vineri, 22 mai, la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a ajuns în această seară la Suceava, unde a fost depus mai întâi pe un catafalc în Curtea mănăstirii ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Pentru a-și lua rămas bun de la părintele Pimen, la mănăstire dar și mai înainte, prin localitățile pe unde a trecut cortegiul funerar, sute de credincioși au ținut să îl conducă pe ultimul drum, pe cel care, timp de aproape 30 de ani a păstorit Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

În curtea Mănăstirii au fost prezenți  printre credincioși și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, viceprimarul Marian Andronache, alte oficialități locale.

Înalt Prea Sfințitul  Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat slujba religioasă de priveghere. După aceea, înaltul prelat a transmis credincioșilor că vor putea trece pe lângă racla cu trupul neînsuflețit al lui IPS Pimen dar respectând regulile impuse de autorități în contextul situației cauzate de epidemia coronavirus.

El a cerut mai întâi celor prezenți în această seară să lase în zilele de mâine și poimâine locul altor  preoți și credincioși care doresc  să își ia bun rămas de la părintele Pimen pentru a se putea respecta regulile de protecție și dorința fiecăruia de a participa la acest trist eveniment.  

A doua rugăminte a fost ca toți cei prezenți să iasă în afara curții mănăstirii și să se formeze grupuri de câte 10 persoane  care să intre înapoi în curte de unde doar câte cinci credincioși vor intra în biserică, rând pe rând, pentru a se închina lângă sicriul în care este depus IPS Pimen  urmând să iasă din lăcașul de cult pe o altă ușă.  

Înmormântarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen va avea loc vineri, 22 mai, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *