SUTE DE PARTICIPANȚI LA VERNISAJUL EXPOZIȚIEI CĂMAȘA CU ALTIȚĂ DIN BUCOVINA, LA MUZEUL ETNOGRAFIC HANUL DOMNESC

Astăzi, începând cu ora 14, la Hanul Domnesc, a fost vernisată expoziția CĂMAȘA CU ALTIȚĂ DIN BUCOVINA care a adus pentru prima oară în atenția publicului patrimoniul etnografic din categoria Tezaur, precum și fragmente de altiță (mostre) din colecția Port popular, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Piesele fac parte din documentele etnografice care ilustrează unicitatea și creativitatea cămășii românești cu altiță. Expoziția se dorește a fi o restituire către public a valorilor tezaurizate în depozitele muzeului, în Anul european al patrimoniului.
Alături de organizatori, ca în fiecare an, Asociația IA Bucovina a organizat ateliere de creație pentru copii și adulți: pictură pe lemn și pânză, podoabe din mărgele, împletituri coronițe de sânziene. Ambientul muzical a fost asigurat printr-un concert de muzică clasică susținut de Asociația Schertzo dell’Arte.
Toți iubitorii de frumos, tradiție și autenticitate pot vedea piesele de port popular expuse la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc Suceava, în perioada 24 iunie-24 august 2018.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *