Sute de polițiști, jandarmi și pompieri la datorie, pentru siguranța sărbătorii de Florii și a Paștelui Catolic

Purtătorii de cuvânt ai Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor din județ au transmis comunicat prin care se dau asigurări că unitățile pe care le reprezintă garantează desfășurarea în siguranță a evenimentelor care vor avea loc cu prilejul sărbătorilor din acest sfârșit de săptămână, Floriile pentru credincioșii ortodocși și Paștele pentru credincioșii catolici.

Prezentăm în cele ce urmează comunicatele de presă transmise de IPJ Suceava, IJJ Suceava și ISU ”Bucovina” Suceava:

 

 

Peste 250 de polițiști la datorie pentru siguranța sărbătorilor de florii și a paștelui catolic

 

Peste 250 de polițiști suceveni vor fi la datorie, zilnic, în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât Sărbătorile Pascale Catolice și Sărbătoarea Floriilor să fie celebrate în siguranță.

 

Poliţiştii vor acţiona, sâmbătă și duminică, în dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.

Deoarece cu toții ne dorim să ajungem la destinație în siguranță, peste 30 de polițiști rutieri vor fi prezenți, zilnic, pe principalele artere rutiere din județul Suceava, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.

În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției TF Suceava vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, de și din bagaje, a tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale, atât în stațiile de cale ferată, cât și în vagoanele de călători.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava urează tuturor credincioșilor Sărbători fericite și binecuvântate.

 

*****

Pentru a petrece sărbătorile în siguranță, polițiștii suceveni vă recomandă:

– Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare;  

– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;

– Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor;

– Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele;

– Participanții la trafic sunt sfătuiți să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri;

– Conducătorii auto trebuie să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;

– Pietonii sunt sfătuiți să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute! 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!

 

 

Inspectoratul Județean de Jandarmi: De Sărbătoarea Floriilor și Paștele Catolic, la datorie pentru siguranța cetățenilor

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii suceveni vor fi la datorie și vor asigura măsurile necesare astfel încât manifestările religioase și activitățile recreative să se desfășoare în condiții de siguranță. Aceștia vor intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent și în sistem integrat, pentru menținerea climatului de ordine publică și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, în întreaga zonă de responsabilitate.

  • Ca în fiecare an, premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale, pentru jandarmii suceveni, prioritare sunt misiunile de asigurare a ordinii publice cu ocazia evenimentelor desfășurate în spațiul public, de referință fiind manifestările religioase.
  • În contextul sărbătorilor religioase din acest sfârșit de săptămână, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la „Procesiunea de Florii” care va avea loc în data de 16.04.2022, în municipiul Suceava și vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului Suceava unde se vor desfășura slujbele religioase prilejuite de ,,Învierea Domnului” pentru creștinii romano-catolici și „Duminica Floriilor” pentru creștinii ortodocși.
  • Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le recomandăm să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție, să acorde atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale, să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului pentru apeluri de urgență 112 în cazul în care sunt victimele sau martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială.
  • Totodată, vom acorda o atenție deosebită și zonei montane unde vom avea o prezență activă, cu rol preventiv, în stațiunile și pe traseele turistice din zona de responsabilitate a posturilor de jandarmi montane pentru informarea şi îndrumarea turiștilor și menținerea ordinii publice. Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă acest sfârşit de săptămână la munte, să se informeze cu privire la itinerarul propus, prognoza meteo şi condiţiile climatice locale, să nu se aventureze pe trasee turistice fără echipament adecvat, să urmeze traseele marcate, iar în cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii, să solicite ajutorul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.
  • Să aveți Sărbători binecuvântate, iar celor care și serbează onomastica le urăm un sincer și călduros La mulți ani!

 

ISU ”Bucovina” Suceava: Paștele Catolic în siguranță!

Pentru perioada următoare prilejuită de Paștele Catolic, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al Județului Suceava, au fost dispuse o serie de măsuri pentru asigurarea unei intervenții operative în cazul manifestării unor eventuale situații de urgență.

Astfel că, a fost dispusă efectuarea recunoașterilor în teren la lăcațurile de cult, la mănăstiri, schituri și alte obiective de cult, cu accent pe locațiile cunoscute în care s-a înregistrat un număr mare de participanți.

De asemenea, echipaje de pompieri vor fi prezente în Noaptea de Înviere în locațiile identificate cu un număr mare de participanți, pe întreaga perioadă a desfășurării slujbelor religioase.

Zilnic, peste 150 de pompieri suceveni vor fi la datorie. Prin Centrul operațional județean va fi monitorizată permanent evoluția situației operative, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcaşurilor de cult, mai ales în perioada acestor mari sărbători creştine, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbelor să nu lase lumânările și candelele aprinse, nesupravegheate.

 Uşile de acces/evacuare se menţin în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros.

În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. În cazul sesizării unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă.

Vă dorim să vă bucurați de Sfintele Sărbători fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

Sărbători Fericite!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.