Cultural

Tabăra Internațională de pictură „Lacrimi de Bucovina”, la ”Casa Octavian” Sucevița

În această perioadă, până pe data de 21 mai, Galeria Alexandra’s organizează împreună cu „Casa Octavian” din Sucevița, Tabăra Internațională de pictură „Lacrimi de Bucovina”, eveniment desfășurat sub egida UNESCO România, la care participă artiști din Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Belarus, China, Korea de Sud și România.

Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Rădăuți, prin Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, al Consulatului României la Cernăuți, precum și de prezența permanentă a profesorului Dr. Daniel Hrenciuc, unul dintre istoricii de marcă ai Bucovinei.  

La sfârșitul taberei, în data de 21 mai, începând cu ora 12.00, va avea loc expoziția de final a evenimentului. Aceasta se va desfășura la Galeria de Artă a municipiului, în prezența pictorilor participanți la tabără și a unor personalități culturale și sociale locale.

„Lacrimi de Bucovina” este un proiect dedicat istoriei și tradiției Bucovinei, zonă din Nordul României, loc încărcat de multe încercări de necaz și bucurie.

”Prima ediție a avut loc pe 28 noiembrie 2018, la 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România Mare, la București, în galeria noastră. A fost un eveniment deosebit, încărcat cu multă emoție, unde s-au expus și produs artiști (pictori, sculptori, ceramiști, poeți, actori, muzicieni) din ambele părți ale Bucovinei istorice. Cea de-a doua ediție se vrea ca o continuare a uniunii artistice internaționale, a conviețuirii interetnice, atât de familiară acestei zone binecuvântate”, se arată într-un comunicat de presă – invitație, transmis de Bianca Cepil, purtătorul  de cuvânt al primăriei Rădăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *