Tăiere ilegală de arbori în cantonul unui pădurar din Șerbăuți, depistată pe timp de noapte după zgomotul făcut de drujbă. Autorii, niște tineri din Călinești

În noaptea de 13 noiembrie a.c., pe la ora 01.00, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin 112 de către un pădurar în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, cu privire la săvârșirea unui furt de arbori din pădurea proprietatea statului de pe raza satului  Călinești.

Un echipaj de siguranță publică s-a deplasat imediat la fața locului ocazie cu care s-a stabilit că pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți a fost anunțat de către o persoană despre faptul că în pădurea de pe raza cantonului silvic pe care acesta îl deține, se aud zgomote produse de o drujbă.

Polițiștii s-au deplasat împreună cu pădurarul la fața locului, unde s-a constatat că autori necunoscuți au tăiat un arbore specia fag, secționat în 5 piese, materialul lemnos rezultat fiind găsit la fața locului.

În urma activităților efectuate de către organele de poliție din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în jurul orei 01.30, a fost identificat autorul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”   în persoana lui F.C., de 22 ani, din localitatea Călinești, comuna Șerbăuți, care a fost ajutat de alți doi tineri din aceeași localitate.

Toți trei  au fost sancționați contravențional conform Legii 55/2020.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șerbăuți,  față de F.C., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.