Tăierea crengii de sub picioare, varianta Ciocănești – Suceava. Un meseriaș de 23 de ani s-a prăbușit cu tot cu pod pe când dorea să elimine asfaltul vechi de pe acesta

Ieri după amiază, imediat după ora 13.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112  cu privire la faptul că pe raza comunei Ciocănești, un bărbat a căzut din buldozer și s-a lovit la cap după ce s-a rupt podul de dedesupt și tot șantierul, cu tot cu utilaj, s-a  prăbușit în ”hăul” de numai câțiva metri, spre norocul participanților la eveniment care nu au trebuit să asiste la o tragedie, ci doar la un eveniment dramatic.

Potrivit IPJ Suceava, atunci când polițiștii au ajuns la fața locului, acolo se afla un echipaj al ambulanței, care l-a preluat pe I.N.I.  de 23 ani, din comuna Vama, mecanicul utilajului de mare tonaj care a produs evenimentul, de la locul producerii acestuia și l-a transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde în urma îngrijirilor medicale acordate i s-a stabilit diagnosticul:,,traumatism coloană lombară cu fractură torace L2, declarativ cădere accidentală de la înălțime cu un utilaj, accident de muncă, pacientul se transferă la UPU Suceava”.  

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul,  angajat în calitate de mecanic utilaj la o firmă  din municipiul Câmpulung Moldovenesc, efectua lucrări de reabilitare a podului din beton situat peste râul Bistrița. În timp ce s-a apucat să scoată  asfaltul de pe pod cu utilajul pe care îl manevra, podul  a cedat sub greutatea utilajului, cu care a căzut împreună  în albia râului Bistrița.

Polițiștii au anunțat  că în cauză  se va proceda la notificarea I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentului. De asemenea, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă faptă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *