Tăieri ilegale de arbori, articole de îmbrăcăminte contrafăcute, activităţi ale jandarmilor în perioada 31 ianuarie – 02 februarie 2020

Inspectoratul de Jandarmi Suceava a transmis un comunicat de presă privind activitatea jandarmilor suceveni în perioada 31 ianuarie – 02 februarie a.c..

Potrivit acestuia, în intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 6 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmii din cadrul celor 6 posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.900 lei.

Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care 2 pe linia prevenirii și combaterii produselor accizabile, 1 privind încălcarea codului silvic şi 2 în cooperare cu poliţia  (loviri și alte violențe).

 

Tăieri ilegale de arbori, constatate de jandarmi

 

În data de 01.02.2020, în jurul orelor 12:10, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe raza localității Voievodeasa, județul Suceava, două persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Jandarmii au constatat că în dimineața respectivă doi bărbați cu vârsta de 31, respectiv 38 de ani, cu domiciliul în comuna Sucevița, s-au deplasat cu un atelaj  hipo în zona împădurită . Folosindu-se de două drujbe și un topor, aceștia au tăiat 3 arbori din specia carpen, nemarcați de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în atelajul hipo și de a-i transporta la domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, care au fost predate Secției de Poliție Marginea pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

Punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

 

În data de 02.02.2020, în jurul orelor 10:20, în timpul executării misiunilor specifice, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a constatat faptul că un bărbat ce se afla în Piața din comuna Verești, județul Suceava avea expuse spre vânzare pe o tarabă mai multe articole de îmbrăcăminte inscripționate cu diverse mărci cunoscute.

Jandarmii au procedat la legitimarea acestuia, constatând că bărbatul este în vârstă de 49 de ani şi  are domiciliul în municipiul Suceava. În continuare s-a procedat la efectuarea controlului  bagajului, unde s-au descoperit 49 articole de îmbrăcăminte inscripționate cu diverse mărci cunoscute pentru care nu existau documente justificative.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unei fapte susceptibile a unei infracțiuni privind ,, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare’’, iar bunurile au fost predate Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru continuarea cercetărilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *