Tâlhari din Gulia – Dolhasca, în arest după ce au jefuit un bărbat din Deleni – Pârteștii de Jos

Doi indivizi din satul Gulia, orașul Dolhasca au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, victima fiind  un bărbat din satului Deleni, comuna Pârteștii de Jos.

Polițiștii au stabilit că autorii sunt Sîrbu Florin Cristian, de 28 ani şi Şerban Marian, de 43 ani.

Pentru completarea materialului probator, s-a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului să solicite instanţei de judecată competente un mandat de percheziţie la domiciliul persoanelor bănuite.

La 25.02.a.c. a fost pus în aplicare mandatul de percheziţie, iar cu ocazia efectuării percheziţiei au fost identificate mijloace materiale de probă. Totodată, au fost puse în aplicare şi mandate de aducere ale numiţilor Sîrbu Florin Cristian şi Şerban Marian la sediul I.P.J. Suceava pentru audieri.

Din cercetări a reieşit faptul că în seara de 20 februarie 2021, Sîrbu Florin Cristian şi Şerban Marian s-au deplasat pe raza satului Deleni cu autoturismul proprietate personală a celui din urmă, marca VW Golf,  iar în apropierea locuinţei victimei, Sîrbu Florin Cristian a coborât şi a intrat în locuinţa persoanei vătămate, l-a lovit, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 6 zile de îngrijiri medicale şi i-a sustras chimirul în care acesta avea suma de 2150 lei şi actele personale. După comiterea faptei, autorul s-a deplasat spre locul unde convenise să fie aşteptat de Şerban Marian cu autoturismul, părăsind zona comiterii faptei iar cei doi au împărţit suma de bani sustrasă.

S-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspectul Sîrbu Florin Cristian sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată” şi faţă de suspectul Şerban Marian sub aspectul comiterii complicităţii la infracțiunea „furt calificat”, precum şi reţinerea acestora pentru o durată de 24 ore, fiind introduşi în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

Cei doi  urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestului preventiv.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *