Tâlhărie cu bătaie în noapte în centrul orașului Gura Humorului, între două grupuri de tineri, majoritatea minori. Pretextul a fost, cum se întâmplă de multe ori, o fată

La 01.12.2019, ora 01.40, la sediul Poliţiei Oraşului Gura Humorului s-au prezentat Ambrozie C. de 17 ani din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa Armand Viorel  I. de 17 ani și Robert L. de 17 ani, ambii din oraşul Gura Humorului.

Primul menţionat, respectiv Ambrozie C., a depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie”, iar ceilalţi au depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovirea sau alte violenţe”.

Cu ocazia cercetărilor a rezultat că în cursul nopţii de 30.11/01.12.2019, în jurul orei 23.45, Armand Viorel I.,  Robert L., Antonia B. şi Ambrozie C. se aflau în zona centrală a oraşului îndreptându-se spre magazinul Făget. În apropierea acestui magazin au fost abordaţi de doi tineri necunoscuţi ce erau însoţiţi de un minor de etnie rromă.

Aceştia au insistat în legătură cu tânăra Antonia B., pentru a o cunoaşte. Grupul  menţionat  le-a solicitat celor doi tineri să o lase în pace pe prietena lor, moment în care cei doi tineri au devenit agresivi şi  i-au lovit pe  Ambrozie C., Armand Viorel I. şi  Robert L. .

Agresiunea a avut loc în zona magazinului Făget, pe scările acestuia şi spre gardul bisericii catolice. Pe timpul  agresiunii ce a avut loc asupra lui Ambrozie C., unul din cei doi agresori i-a sustras din buzunar telefonul mobil în valoare de circa 200 lei.

Ulterior,  cei trei agresați s-au prezentat la Secţia Urgenţă a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, unde li s-au acordat îngrijiri medicale, după care la sediul subunităţii de poliție, au depus fiecare plângere penală după cum s-a precizat anterior.

Polițiștii din Gura Humorului, au reuşit identificarea autorilor  şi recuperarea telefonului mobil ce a fost predat persoanei vătămate.

Astfel,  la sala de jocuri „Las Vegas” din localitate au fost identificaţi Feştei Aron de 19 ani, Capră Gabriel de 19 ani şi minorul C.A., în vârstă de 12 ani, toţi din Gura Humorului, care au fost  conduşi la sediul poliției orășenești în vederea continuării cercetărilor. Asupra minorului a fost găsit telefonul mobil,  rezultând că  acesta i-a fost înmânat de către  Capră Gabriel pentru a-l păstra.

     Cu ocazia cercetărilor a rezultat că Feştei Dănuţ şi Capră Gabriel i-au agresat pe Armand  Viorel I. şi Robert L. pe care i-au lovit,  iar în cazul lui Ambrozie C. a rezultat că sunt suspecţi pentru comiterea infracţiunii de „tâlhărie”.

S-a luat legătura cu procurorul de caz şi s-a stabilit întocmirea în cauză a dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tâlhărie”,  în cazul lui Catargiu Ambrozie şi „lovirea sau alte violenţe”, în cazul celorlalţi (dosare reunite).

În urma cercetărilor efectuate în cauză de polițiștii din Gura Humorului  sub coordonarea prim- procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore faţă de suspecţii Feştei Dănuţ şi Capră Gabriel, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *