Tânăr de 18 ani din Straja, prins după o urmărire pe mai mulți kilometri, conducând fără permis o motocicletă furată din Italia

Sâmbătă seară, pe la ora 20.00, o patrulă de poliție din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, aflată pe DJ209G, pe raza comunei Brodina, satul Falcău, au observat pe direcția Straja-Ulma, circulând două motociclete.

Ultima motocicletă nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare iar motociclistul nu purta cască. S-a efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase, conducătorul motocicletei neoprind la semnalele autospecialei de poliție, mărind viteza.

Polițiștii au pornit în urmărirea motocicletei folosind semnalele acustice și luminoase și folosindu-se sistemul de portavoce motociclistul fiind somat. Conducătorul motocicletei și-a continuat deplasarea pe DJ209G, virând stânga pe drumul forestier ”Ascunsu”.

La un moment dat motociclistul a pierdut controlul motocicletei și a intrat în decor, pe partea stânga a sensului de mers. Acesta a fost imobilizat și încătușat pe loc. Motociclistul a fost identificat în persoana unui anume Levi C. în vârstă de 18 ani din comuna Straja.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Levi C. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Făcându-se verificări  în baza de date europeană a rezultat faptul că motocicleta condusă de tânărul de 18 ani este înmatriculată în Italia și figurează ca fiind furată încă din data de 30.05.2012.

Motocicleta  a fost transportată și indisponibilizată la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se continuă cercetările împotriva tânărului cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *