Tânăr de 18 ani tâlhărit la Fălticeni. Doi indivizi din localitate l-au acostat, l-a bătut și i-a furat lănțișorul de aur, telefonul mobil și portofelul

Doi indivizi din Fălticeni au fost identificați, unul dintre ei fiind introdus în arestul, celuilat urmând să i se facă o expertiză psihiatrică după ce, cu patru zile în urmă l-au tâlhărit pe un tânăr de 18 ani din aceeași localitate. La data de 26.09.2020, în jurul orei 02:00, pe timp de noapte, în timp ce se deplasa pe str. Matei Millo, în zona Gării din municipiului Fălticeni, tânărul a fost acostat de către inculpaţii Varga Eduard în vârstă de 23 ani și Marin Iulian-Cătălin zis Coca în vârstă de 18 ani, ambii din localitate, care, prin folosirea violenţei l-au deposedat de mai multe bunuri,  s-a constatat în mod concret că cei doi inculpaţi au urmărit victima, alergând după aceasta, iar în momentul în care au ajuns în zona unui service de pe strada respectivă,  Varga Eduard  i-a pus piedică, victima căzând la pământ. În aceste împrejurări, cei doi inculpaţi i-au aplicat mai multe lovituri de pumn și picioare în zona corpului persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice care necesită un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale, după care au deposedat-o de lănțișorul din aur prevăzut cu cruciuliță, pe care i l-au smuls de la gâtul victimei, iar din buzunarele  pantalonilor i-au sustras un telefon mobil marca Samsung Galaxy A70 și un portofel în care se aflau mai multe documente personale și suma de 20 de lei.

Ulterior, lanţul din aur de 14 K, în greutate de 9,55 grame a făcut obiectul unui contract de împrumut garantat cu amanet, pentru care inculpatul Varga Eduard a primit suma de 1270 lei, din care parte din suma respectivă i-a remis-o şi inculpatului Marin Iulian-Cătălin.

Prin ordonanța din data de 30.09.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Varga Eduard și Marin Iulian-Cătălin

Prin ordonanţa din data de 30.09.2020 organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Fălticeni – Biroul Investigații Criminale au dispus reţinerea inculpatului Varga Eduard pe o durată de 24 ore, fiind introdus în CRAP Suceava.

Inculpatul Marin Iulian-Cătălin urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, întrucât cu ocazia audierii a depus la dosarul cauzei mai multe înscrisuri din care rezultă faptul că suferă de afecțiuni psihice.

Varga Eduard urmează a fi prezentat Judecătoriei Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă.

În ceea ce îl privește pe Marin Iulian-Cătălin, în funcție de rezultatul expertizei psihiatrice, se va dispune procedural.

Dosarul penal întocmit în cauză urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Fălticeni.

    

 

   

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *