Mopan Suceava
Evenimente

Tânăr de 19 ani din Plopeni, prins după ce a fost filmat de o cameră de supraveghere trăgând cu pușca în gardul casei unui localnic

Ieri dimineață, lucrătorii Poliției Orașului Salcea au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat de 35 ani, cu privire la faptul că, în noaptea precedentă,  în jurul orelor 00:20, o persoană i-ar fi provocat distrugeri la gardul locuinței din satul Plopeni, acesta identificând două scobituri, fiind posibil să fie provocate cu o armă.

În urma vizionării  înregistrărilor video de la o benzinărie situată, în apropierea locuinței reclamantului, a fost identificat autorul comiterii faptei, în persoana lui Eusebiu B. în vârstă de 19 ani, din localitate.

Echipajul de poliţie s-a deplasat la locuinţa acestuia iar tânărul și-a recunoscut fapta și a predat  arma neletală de tip sportiv, precum și două cutii cu cartușe.  lucrătorilor de poliţie.

 Eusebiu B. a recunoscut faptul că, în noaptea de 11/12.02.2022, în jurul orei 01:00, a tras două focuri cu respectiva armă în direcția gardului ce împrejmuiește proprietatea reclamantului, pentru a se amuza. .

S-a stabilit că tânărul nu figurează ca fiind autorizat să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții letale ori neletale pe teritoriul României. De asemenea, arma identificată nu este înregistrată.

A fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Eusebiu B. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, distrugerea și contrabandă calificată.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii SAESP sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *