Tânăr de 20 de ani din Satu Mare, băgat în arest după ce a condus mașina beat, având permisul suspendat și s-a izbit în șanț, prietenul său fiind grav rănit

Oricâte descrieri, cu poze dramatice de la accidente rutiere cu final tragic s-ar oferi spre știință tinerilor care se cred stăpânii șoselelor, chiar dacă nu au nici o minimă experiență la volan și, mai mult, nici permis de conducere, mulți dintre aceștia nu înțeleg nimic, dânșii cred că lumea s-a născut odată cu ei, ei se simt stăpânii acesteia și ca atare, după ce consumă cantități de alcool, pun în pericol mare, uneori cu consecințe tragice, pe cei din jur, oameni care, în opinia lor, sunt doar figuranți în piesa în care dânșii se cred actori  principali.
La 22.09.2019, ora 08.50, pe Drumul Comunal „Sub prund”, din comuna Satu Mare, Daniel L., de 20 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, după efectuarea unei curbe spre dreapta, din cauza neadaptării vitezei pe sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul părăsind partea carosabilă.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, precum și a pasagerului din autoturism, un băiat de 19 ani, din aceeași localitate.
Daniel L. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că șoferul de 20 de ani figurează cu permisul suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărui drept de conducere a fost suspendat”.
În continuarea cercetărilor, s-a dispus reținerea Daniel L. pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *