Tânăr de 23 de ani din Vicovu de jos, ucis într-un cumplit accident pe o șosea din San Damiano, provincia Asti – Italia

Dorel Breabăn, un tânăr de 23 de ani, originar din Vicovu de Jos, Remezău, cătunul Burceni, și-a pierdut viața în noaptea de sâmbătă spre duminică,  într-un grav accident de circulație care s-a petrecut pe o șosea din Italia din provincia Asti. Potrivit presei italiene, gravul accident care s-a petrecut în noaptea de 17 noiembrie, a dus la moartea lui Dorel Breabăn, cetățean român în vârstă de 23 de ani care locuia împreună cu familia  în localitatea San Damiano din provincia Asti. Tânărul era pasager  pe bancheta din spate într-o mașină Alfa Romeo 195 care circula pe șoseaua dintre Vaglierano  și San Damiano.

La un moment dat, autovehiculul poate și din cauza carosabilului umed, a părăsit șoseaua și s-a răsturnat de mai multe ori. Dorel Breabăn a fost proiectat afară din mașina care s-a rostogolit pe câmp.  

Tânărul de 23 de ani care și-a pierdut viața în acest tragic accident de circulație și-a început studiile primare la Școala gimnazială nr. 2 Vicovu de Jos – Remezău. Părinții lui au plecat la lucru în Italia și după puțină vreme au decis să îl ia și pe copil în țara în care munceau și doreau să își croiască un rost, cu gândul probabil că, la un moment dat se vor întoarce acasă, fiindcă gospodăria familiei din cătunul Burceni al comunei Vicovu de Jos este în continuare una dintre cele mai bine așejate. Dorel ar fi putut să se reașeze, când i-ar fi venit vremea să-și întemeieze o familie iarăși pe Remezău.

Din păcate, firul vieții sale a fost curmat brusc, în groaznicul accident de sâmbătă noapte, petrecut  pe o șosea din Italia.

Publicația Gazeta Românească a transmis că, la locul accidentului a intervenit secția de pompieri Asti, care s-a ocupat de extragerea răniților din mașină, poliția rutieră din Nizza Monferrato și echipajul medical de urgență care nu au putut decât să constate moartea tânărului Dorel Breaban. Alți doi ocupanți ai mașinii au fost transportați în stare gravă (cod roșu) la spitalul din Asti. Șoferul, N.M, un rezident român din Priocca, a fost găsit pozitiv la testul de alcool și a fost arestat.

Pe contul de facebook al  lui Dorel Breabăn au fost trimise zeci de mesaje de condoleanțe iar unul dintre ele se constituie într-un îndemn adresat tuturor românilor din San Damiano pe care îl transmitem ca atare:

”Pt .Toți românii din San Damiano…….cine vrea să ajute familia să-i facă ce este de cuviință fiului Dorel Breaban (Tarzan) cum îl cunoastem cei mai mulți (D-zeu să-l odihnească ) vă asteptăm duminică dimineață la biserica din San Damiano. Vă mulțumim…condoleanțe familiei…”

 Este și un mesaj de mulțumire trasmis de publicația online Jurnal de Rădăuți (Iulian Melinte), domnului Cristian Nuc, român din Italia, care comunică familiei tânărului decedat că va ajuta familia îndurerată. S-a pus la dispoziție și un număr de telefon: 0757 489703 pentru a se comunica numele persoanei  care poate ajuta familia, din Italia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *