Mopan Suceava
Actualitate

Tânăr de 27 de ani din Putna, care consumase substanțe interzise, prins la volan pe raza comunei Voitinel

În urma controalelor efectuate în ultima perioadă de polițiștii care acționează zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, alți șoferi aflați sub influența substanțelor interzise au fost identificați în trafic, la volan.

 Într-o singură oră, în data de 17 decembrie, polițiștii din Rădăuți au identificat doi șoferi, unul din Putna șu unul din Straja, care se aflau sub influența substanțelor interzise.

Astfel, În cursul zilei 17.12.2022, în jurul orelor 14:00, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 2E de pe raza comunei Voitinel, jud.Suceava, la ieșirea din com.Voitinel spre com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe direcția com.Voitinel – com.Horodnic de Sus, jud. Suceava, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 27 ani din com.Putna, jud. Suceava.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Având în vedere comportamentul agitat al șoferului, acesta a fost testat cu aparatul DragTest Druger, ocazie cu care a ieșit pozitiv pentru BENZODIAZEPINES (BZO), motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice, loc unde, în prezenta cadrelor medicale a refuzat recoltarea de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. și ped. de art. 337 Cod Penal.

Poliția reamintește că la data de 04.11.2022, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!        

FĂRĂ ALCOOL ȘI DROG LA VOLAN DRUMURILE SUNT MAI SIGURE!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *