Tânăr de 27 de ani din Vatra Moldoviței, găsit mort în vagonul unde era cazat de colegii lui de muncă, la o exploatație forestieră

La 02.12.2019, ora 17.37, un lucrător de la o exploatație forestieră de la Vatra Modoviței  a sesizat prin 112 faptul că la  întoarcerea de la locul de muncă la punctul de cazare, l-a găsit pe colegul său Dumitru U., de 27 ani, din Vatra Moldoviței, în faţa vagonului în care erau cazaţi muncitorii, căzut jos,în stare de inconştienţă.

Din cercetări s-a stabilit că Dumitru U. făcea parte dintr-o echipă de muncitori care efectuau lucrări de curăţire a unei exploatări forestiere, pentru societatea SC Valene SRL, punct de lucru Pârâul Scoruşu, de pe raza comunei Ciocăneşti. În dimineaţa de 02.12.2019, colegii de muncă a susnumitului au plecat în pădure la lucru, fără Dumitru U. , care plecase la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea de domiciliu şi nu revenise.

 În jurul orei 15.30, când s-au întors de la locul de muncă, colegii l-au găsit pe acesta căzut, lângă scara de la intrare în vagonul de dormit. Acesta prezenta semne vitale şi emana halenă alcoolică, fapt pentru care colegii săi l-au ridicat şi așezat pe un pat situat în interiorul vagonului de dormit, considerând că este în stare avansată de ebrietate, nefiind prima dată când se afla în situaţii de acest fel, după care au plecat de la vagonul de dormit pentru a aduce fân la cai.

Au revenit la vagon în jurul orei 17.30, constatând că Dumitru U. se afla în aceeaşi poziţie cum a fost lăsat de ei şi părea că nu mai prezenta semne vitale, fapt pentru care au apelat 112 solicitând ambulanţa. Echipajul ambulanţei sosit la faţa locului, după aplicarea procedurilor specifice au declarat decesul celui în cauză la ora 18.20.

Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă pe corpul acestuia, iar din discuţiile avute cu colegii săi de muncă, a rezultat faptul că acesta ar fi fost internat în ultima perioadă la spital, unde i-a fost interzis consumul de băuturi alcoolice.

Cadavrul nu prezenta urme de violență și a fost anunțat CML Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *