Tânăr din Comănești băut și fără permis, conducând o mașină cu plăcuțe false de înmatriculare, oprit la ceas de noapte de polițiștii din Gura Humorului

În noaptea de 24 decembrie a.c., în jurul orei 02.30, echipajul de poliţie din cadrul Compartimentului ordine publică urbană Gura Humorului, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza oraşului Gura Humorului pe strada Piaţa Republicii –Parcare Catedrală,  a oprit pentru control autoturismul marca Ford care se deplasa către strada Mihail Kogălniceanu, la volanul căruia se afla Mihai C. de 22 ani din comuna Comăneşti, satul Humoreni.

Fiindu-i solicitate documentele personale şi ale autovehiculului, acesta a  declarat că documentelor nu le are asupra sa, iar autoturismul l-a cumpărat în urmă cu două zile din Suceava de la o persoană pe care nu o cunoaşte, luând legătura cu ea pe internet.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliţiei precum ocazie cu care s-a constatat faptul că Mihai C. nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.

De asemenea, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare,  s-au făcut verificări în baza de date a Poliţiei Române a numărului de înmatriculare identificat pe autoturismul marca Ford Focus, stabilindu-se că acestea au fost atribuite de fapt unui autoturism marca Audi.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză nu deţinea declaraţie pe proprie răspundere conform prev. Legii 55/2020, fiind sancţionat contravenţional.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *