Mopan Suceava
Evenimente

Tânăr din Putna internat la psihiatrie, după ce beat și cu cuțitul pus la gât a purtat polițiștii în miezul nopții prin sat

Marți seară, 30.06.2020, aproape de miezul nopții, la ora 23:24, patrula din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din Putna care a anunțat că fratele său,  băut, a încercat să se sinucidă.

Cu ocazia deplasării la fața locului, respectiv, la imobilul de pe raza comunei Putna, a fost identificat apelantul, care a relatat faptul că fratele său, de 21 ani, este în stare de ebrietate, are un cuțit și a fugit de la domiciliu amenințând că se sinucide. 

Au fost efectuate verificări pe raza comunei Putna, în zona chiliei lui Daniil Sihastrul, ocazie cu care tânărul a fost identificat. Acesta și-a pus cuțitul în zona gâtului amenințând că dacă cineva se apropie de el sau încearcă să îl urmărească se va sinucide. Tânărul a început să fugă prin apropierea apei Putna, trecând apa, iar mai apoi a fugit în pădure, fiind imposibilă urmărirea acestuia în condiții de siguranță.

Au fost efectuate verificări pe raza comunei Putna, împreună cu fratele tânărului și cu mai multe persoane, cunoscuți de-ai acestuia din urmă.

La ora 01:40, tânărul a fost identificat în zona Primăriei Putna, acesta avea cuțitul în mână, amenințând și de această dată să nu se aproprie nimeni de el sau se va sinucide.

După negocieri purtate cu acesta de către polițiști, la ora 01:59 a fost convins să lase cuțitul din mână, moment în care a fost imobilizat și încătușat.

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, iar tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, după care a fost transferat la Secția Psihiatrie din cadrul spitalului, fiind internat la ora 04:20.

Pe parcursul operațiunii au fost luate măsuri pentru protejarea integrității cetățenilor, organelor de poliție care au intervenit la fața locului având în vedere faptul că persoana se afla în stare avansată de ebrietate, putând reacționa violent în orice moment, astfel fiind evitat orice pericol.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *